Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apeluri lansate de Comisia Europeană pentru investiții în capacități și tehnologii digitale. 176 de milioane de euro disponibili!

Comisia Europeană a deschis un nou set de apeluri în cadrul programelor de lucru 2023-2024 ale Programului Europa Digitală, în vederea consolidării capacităților digitale în întreaga UE. Aceste apeluri sunt deschise întreprinderilor, administrațiilor publice și altor entități din statele membre ale UE, din țările AELS/SEE și din țările asociate. Bugetul pentru acest set de apeluri este de peste 176 de milioane de euro.

Această rundă de investiții include un sprijin suplimentar de 74 de milioane de euro pentru crearea de spații de date sectoriale, o piatră de temelie a strategiei UE privind datele, precum și alte proiecte în domeniul datelor. În legătură cu aceasta, proiectele privind infrastructura cloud-to-edge vor primi granturi în valoare de 30 de milioane de euro pentru a integra mai bine diferite soluții de margine din sectorul telecomunicațiilor și din sectorul industrial, asigurându-se că acestea colaborează eficient.

Alte 67,5 milioane de euro vor fi investite în inteligența artificială (AI). Un exemplu este Alianța pentru tehnologii lingvistice, anunțată în recentul pachet de inovare în domeniul IA. Aceasta va sprijini crearea de modele lingvistice europene de mari dimensiuni și de inteligență artificială generativă. Acest lucru va îmbogăți diversitatea lingvistică europeană în domeniul IA generativă și va oferi o mai bună autonomie pentru utilizarea și partajarea datelor europene.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 562