Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

APIA: Campania de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2024 demarează în aproximativ 2 săptămâni

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că lansarea Campaniei de primire a Cererilor de Plată va fi realizată în aproximativ 2 săptămâni.

Conform comunicatului oficial, în acest moment se modifică legislația europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României. Totodată, se așteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8.

Ulterior, legislația națională va fi armonizată cu prevederile legislației europene. Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, procesul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 va fi posibil după aprobarea tuturor actelor normative necesare.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a pus la dispoziția acestora aplicația IPA ONLINE prin care pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, FĂRĂ A avea posibilitatea de a închide cererile și a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024. 

Sursa: APIA 

Vizualizări: 224