Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru o nouă creșă în comuna mureșeană Daneș

ADR Centru a anunțat marți, 27 februarie 2024, semnarea contractului de finanțare privind sistemul educațional din comuna Daneș – județul Mureș.

Prin proiect, se va construi o creșă în suprafață construită de 800mp, cu parter și etaj – desfășurată la aproape 970mp, pe un teren în suprafață de peste 4100mp, situat în imediata vecinătate a centrului localității. Acest spațiu educațional, cu 5 încăperi pentru grupele de studiu și cu spațiile funcționale adiacente, va fi realizat în conformitate cu cerințele actuale în domeniu pentru a permite accesul la 78 de copii sub 3 ani, cu precădere grupurile care se află în risc sporit de abandon școlar și de părăsire timpurie a școlii, precum și persoanele cu dizabilități care vor beneficia de infrastructura nou construită. În noua creșă vor funcționa câte 5 grupe de antepreșcolari: două grupe mari cu câte 20 de copii, o grupă mijlocie cu cate 20 de copii și două grupe mici cu câte 9 copii. Imobilul nou construit va fi dotat cu obiecte de inventar și respectiv mijloace fixe necesare desfășurării în condiții optime a activității didactice. Lista de dotări, fără a fi exhaustivă, include: un cabinet medical, pătuțuri, cădițe rectangulare, mese pentru înfășat, saltele pentru înfășat, scăunele reglabile, măsuțe, dulapuri și bănci vestiare, precum și multe jucării. Curtea imobilului, în suprafață disponibilă de peste 3000mp va fi amenajată cu spații verzi pentru recreere, alei pentru plimbare și un spațiu delimitat de pavaj din covor cauciucat, prevăzut cu dotări pentru joacă, inclusiv a copiilor cu deficiențe.

Valoarea totală a investiției este de aproape 7,4 milioane lei, alocată în cadrul Programului „Regiunea Centru”, Prioritatea 6 – O Regiune Educată, edilii acestei comune pot construi una dintre primele creșe din mediul rural din județul Mureș și, implicit, din Regiunea Centru.

Conform comunicatului oficial, acest proiect va crește gradul de participare la învățământul antepreșcolar din comuna Daneș, aspect care contribuie la îmbunătățirea calității infrastructurii și a serviciilor educaționale, urmând să deservească inclusiv copiii din comunități defavorizate.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 67