Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

5 milioane de euro, fonduri europene, pentru infrastructură turistică ultramodernă în Baia de Fier

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat că autoritățile locale au investit 5 milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement din Baia de Fier.

Proiectul finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a constat în amenajarea zonelor de intrare și ieșire din Peștera Muierilor, una dintre cele mai cunoscute și vizitate peșteri din țară, a unui parc dendrologic cu o suprafață de trei hectare și a unei zone de recreere și agrement de aproape trei mii de metri pătrați.

Astfel, au fost amenajate alei pietonale, piste pentru biciclete și popasuri pe o distanță de aproape 8 kilometri, a fost construit un amfiteatru în aer liber cu bordeie pentru meșterii populari și au fost amenajate un loc de joacă, un spațiu pentru fitness în aer liber și o pistă de tip pumptrack pentru skateboard-uri, role, trotinete și biciclete.

Conform comunicatului oficial, investiția implementată de Primăria comunei Baia de Fier și finanțată prin POR 2014-2020 a fost etapizată și are ca dată de finalizare sfârșitul lunii decembrie 2024. Lucrările au fost încheiate și urmează să fie realizată achiziția de dotări care vor deservi zona amfiteatrului și popasurile pentru biciclete, precum o scenă demontabilă pentru organizarea de spectacole, sistem de supraveghere video și rețea wi-fi.

Valoarea totală a proiectului este de 26,5 milioane de lei, iar finanțarea nerambursabilă – 25,3 milioane de lei. Investiția a fost derulată în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 117