Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, modernizată prin PNRR

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat luni, 19 februarie 2024, faptul că a fost desemnat constructorul care va executa amplul proiect de renovare şi echipare a sediului central al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" din Oradea.

Lucrările în valoare de 10,4 milioane lei sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform comunicatului oficial, la parter se vor reconfigura accesul și spațiile actuale pentru a include o cafenea, o terasă exterioară și un amfiteatru deschis. 

Copiii vor avea acces la un auditorium special, un atelier de creație și o ludotecă (colecție de jucării și jocuri). De asemenea, fondul de carte pentru cei mici va fi amplasat la acest nivel.

La etajul I se va amenaja un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru cursuri de competențe digitale și alte zone de expunere a cărților. La etajul II, proiectul prevede o sală de conferințe, o sală de lectură, o mediatecă și un studio pentru înregistrări.

Investiția va include și digitalizarea bibliotecii, cu stații de lucru pentru formare în domeniul digital și echipamente performante pentru scanarea cărților. 

Sursa: Facebook Consiliul Judeţean Bihor

Vizualizări: 101