Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Nord-Vest: S-a lansat apelul pentru sprijinirea dezvoltării unor investiții inițiale ale unor IMM-uri în cadrul parcurilor de specializare inteligentă

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, a publicat astăzi, 20 februarie 2024, Ghidul Solicitantului 132.A.2 – Sprijinirea dezvoltării unor investiții inițiale ale unor IMM-uri în cadrul parcurilor de specializare inteligentă.

IMM-urile pot beneficia de fonduri de până la 2,5 milioane de euro pentru implementarea unui proiect în cadrul parcurilor de specializare inteligentă ce vor fi create în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Alocarea financiară este de 49.507.054,25 euro.

Tipurile de acțiuni sprijinite în cadrul prezentului apel de proiecte sunt următoarele:

  • suport pentru trecerea în producție a rezultatelor de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI), consultanță pentru inovare sau adoptarea unor soluții inovatoare și pregătirea pentru punerea lor pe piață, de către IMM-uri;
  • sprijin sub formă de granturi în favoarea dezvoltării activităților economice (ex: investiții pentru dezvoltarea și/sau diversificarea capacității de producție/prestarea de servicii, achiziționarea de noi tehnologii, etc.) propuse de IMM-uri, pentru a asigura sustenabilitate și reziliență, în cadrul parcurilor de specializare inteligentă.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 8 aprilie 2024, ora 10:00 – 8 octombrie 2025, ora 10:00.

Conform comunicatului oficial, în următoarea perioadă va fi organizat un eveniment pentru prezentarea ghidului beneficiarului, iar pe parcursul acestuia elaboratorii ghidului vor sta la dispoziția celor interesați pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri. Dacă doriți să participați la acest eveniment este necesar să transmiteți un e-mail pe adresa regio@nord-vest.ro prin care să vă exprimați interesul pentru participarea la acest eveniment.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 365