Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centrul stațiunii Horezu, amenajat prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat că Primăria orașului Horezu a implementat un proiect pentru conservarea și promovarea identității locale, prin amenajarea zonei pietonale din centrul istoric al stațiunii și crearea unui spațiu emblematic, cu o suprafață de aproape 5.800 de metri pătrați.

Proiectul a inclus realizarea unei fântâni arteziene care are ca temă vasele de lut și a unor pavaje din granit ce reproduc la scară largă motive tradiționale din olăritul horezean, precum cocoșul sau spirala, amplasarea unui foișor, a unor pergole și bănci, construirea unui loc de joacă pentru copii și montarea unui ceas monumental, cu structură metalică.

De asemenea, a fost amenajat un spațiu deschis, fără mobilier urban, pentru organizarea de evenimente în aer liber. A fost modernizat sistemul de iluminat public și au fost amplasați stâlpi în stil clasic, în armonie cu arhitectura clădirilor și spațiul pietonal. Zona centrală are reţea Wi-Fi și sistem de sonorizare, precum și panouri de informare turistică.

Proiectul a avut o valoare totală de 5,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,4 milioane de lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (investiţii în infrastructura de turism).

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 66