Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Culturii a anunțat extinderea programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale și deschiderea unui nou apel de proiecte în aprilie 2024

Ministerul Culturii a lansat joi, 15 februarie 2024, în consultare un proiect de hotărâre care extinde perioada de aplicare și modifică structura de finanțare a programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale pe teritoriul României, reglementat de Hotărârea de Guvern nr. 421/2018, astfel încât România să redevină o destinație atractivă în acest domeniu.

„Având în vedere modificările cadrului legislativ european care ne permite să derulăm acest program, am decis extinderea perioadei de aplicare a programului de atragere a investițiilor în producția de opere audiovizuale pe teritoriul României până la finalul anului 2026, urmând ca un nou apel de proiecte să fie lansat în luna aprilie 2024.

Trebuie să recunoaștem că funcționarea acestui program este esențială pentru menținerea României în industria producției de film și pentru remedierea consecințelor blocajului administrativ din perioada 2019-2023 care au determinat partenerii internaționali și profesioniști români de excepție să se orienteze către alte teritorii.", a declarat Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii, pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 25.02.2024, prin completarea Formularului pentru colectarea de propuneri și observații.

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 161