Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou contract finanțat prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, au semnat marți, 13 februarie, contractul de finanțare pentru modernizarea unui nou drum județean. Este vorba despre DJ 562, pe o lungime de 51 km, proiect cu o valoare de peste 40 de milioane de euro. Pe lângă reabilitarea drumului, vor fi realizate diverse lucrări de infrastructură rutieră, precum construirea de stații de transport public, trotuare, poduri sau parapete.

„Este un moment important pentru Consiliul Județean Mehedinți, întrucât semnăm al doilea cel mai mare proiect finanțat din fonduri europene pe care urmează să îl implementăm, după cel semnat în 2017, în valoare de 48 de milioane de euro, prin POR 2014-2020, tot pentru drumuri județene. Este prima cerere de finanțare pe care am depus-o în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. De asemenea, am mai depus un proiect de aproximativ 10 milioane de euro care privește o lungime de puțin peste 15 km de drumuri județene, proiect pe care îl vom semna în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Mehedinți.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 202 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 195 de milioane de lei, iar proiectul va fi implementat de CJ Mehedinți, în parteneriat cu autoritățile publice locale din orașul Vânju Mare și din cele cinci comune pe care drumul le traversează: Dârvari, Obârșia de Câmp, Pătulele, Jiana și Devesel.

Apelul care vizează conectivitatea regională și îmbunătățirea accesului la TEN-T din cadrul Priorității 5 a Programului Regional Sud-Vest Oltenia s-a încheiat în data de 27 ianuarie 2024. Au fost depuse opt proiecte, cu un grad de acoperire a bugetului alocat de 190%. Dintre acestea, au fost contractate trei proiecte, toate reprezentând investiții în drumuri județene care vor fi modernizate la standarde europene. Beneficiarii sunt consiliile județene Dolj, Vâlcea și Mehedinți. Apelul de proiecte a fost necompetitiv, cu o alocare de aproape 133 de milioane de euro.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 125