Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat apelul de proiecte privind eficientizarea energetică a clădirilor publice din regiunea Sud-Muntenia!

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat joi, 1.02.2024, apelul de proiecte „Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în clădiri publice”, Prioritatea 2 - O regiune cu orașe prietenoase cu mediu. 

Solicitanți eligibili:

  • Instituții publice din subordinea Autorităților Publice Centrale: instituțiile publice din subordinea Guvernului ori a ministerelor, autorităţile administrative autonome, Instituția prefectului (definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare).
  • Autoritățile și instituțiile publice locale - Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT comună, oraș, județ), definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Instituțiile publice și serviciile publice organizate ca instituții publice de interes local sau județean (finanțate din bugetul local), aflate în subordinea unităților administrativ teritoriale, definite conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.
  • Parteneriatele între entitățile de mai sus, în conformitate cu prevederile legale.

Bugetul alocat apelului de proiecte 45.036.529,56 euro.

În cadrul apelului de proiecte vor fi finanțate:

  • investițiile în clădirile publice în vederea asigurării/ îmbunătățirii eficienței energetice, inclusiv activități conexe (consolidarea în funcție de riscurile identificate, sistemele de prevenire a incendiilor etc, precum și întărirea capacității administrative a beneficiarilor în domeniul eficienței energetice) și măsuri pentru utilizarea surselor alternative de energie.

Perioada de depunere a proiectelor este 01 aprilie 2024, ora 08:00 - 30 septembrie 2024, ora 12:00.

Descarcă documentele 

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 193