Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul „Săptămâna verde” dedicat unităților de învățământ, lansat în consultare publică!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat vineri, 19 ianuarie 2024, în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea finanțării din Fondul pentru mediu a Programului „Săptămâna verde”.

Proiectul propune acordarea sumei de 100.000 mii lei, sub formă de finanțare nerambursabilă, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), pentru realizarea acţiunilor multianuale, necesare Programului „Săptămâna verde”, derulat de Ministerul Educației, prin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe parcursul anilor 2024 și 2025.

„Așa cum știți, în noiembrie 2023, am creat cadrul legal pentru finanțarea activităților Programului «Săptămâna verde». Chiar dacă multe școli au organizat «Săptămâna verde» în primul modul al acestui an școlar, proiectul prevede finanțarea, inclusiv pentru anul viitor, astfel încât banii să ajungă la cât mai mulți dintre copiii, în special din mediul rural, care nu își permit să desfășoare în mod corespunzător activitățile de multe ori costisitoare, deoarece presupun deplasarea la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri, și pe care nu întotdeauna părinţii le pot achita.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Comunicare.

Persoana de contact este Adriana Anghel, consilier superior, Direcția Comunicare, telefon: 021-408 9605 , e-mail: adriana.anghel@mmediu.ro.

Descarcă documentele

Sursa: MMAP

Vizualizări: 1384