Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MEAT: Etapa de preverificare a bancabilității pe cele 3 programe pentru IMM-uri recent încheiate începe luni! Aplicanții au la dispoziție 10 zile pentru a se prezenta la banca parteneră

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat astăzi, 12 ianuarie 2024, faptul că aplicanții înscriși în limita bugetului alocat schemelor de ajutor Comerț & Servicii, Microindustrializare și Accelerare IMM au la dispoziție 10 zile lucrătoare (15-30 ianuarie 2024), să se prezinte la banca parteneră pentru care au optat în formularul de înscriere, cu documentația necesară etapei de preverificare a bancabilității solicitată de instituția de credit, însoțită de următoarele documente:

  • Anexa 1 – Cerere tip de acord de principiu la creditare și finanțare/ Formular de înscriere;
  • Anexa 5 – Declarație proprie răspundere;
  • Anexa 6 –  Declarație privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici și mijlocii
  • Anexa 7 – Calculul pentru întreprinderile partenere sau legate

Pentru lucrări de eficientizare energetică a spațiilor de producție aflate în proprietatea societății aplicante se va prezenta dovada tipului de proprietate a spațiilor de producție pentru care se solicită finanțarea.

În cazul în care documentele menționate nu au fost descărcate din platformă în etapa de înscriere electronică, acestea pot fi solicitate, prin e-mail, de la AIMM-ul de care aparține aplicantul (Anexa 8 la procedura programului – Lista Agențiilor pentru IMM).

Este important de subliniat că banca parteneră selectată în formularul de înscriere nu poate fi schimbată. Totodată, neprezentarea în termenul procedural la banca parteneră pentru care s-a optat în formularul de înscriere conduce la respingerea la finanțare.

Listele cu firmele înscrise în limita bugetului alocat pot fi consultate aici.

Sursa: MEAT

Vizualizări: 530