Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul pentru Programul Constructplus, în consultare publică

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat joi, 4 ianuarie 2024, în consultare publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Ghidului solicitantului aferent schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 68/2023 pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

Programul își propune reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții, stimularea investițiilor în județele mai puțin dezvoltate și creșterea producției interne de produse și materiale de construcții.

Beneficiarii sunt întreprinderi nou-înființate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri, cât și întreprinderi mari, cu personalitate juridică, înregistrate în scop fiscal în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ pot fi trimise în termen de 10 zile de la data publicării prin Formularul pentru colectarea de propuneri , opinii, recomandări.

Descarcă documentele

Sursa: MEAT

Vizualizări: 758