Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Programul de accelerare Arhitecții Inovării, coordonat de fonduri-structurale.ro, a ajuns la final!

Programul de accelerare Arhitecții Inovării, coordonat de fonduri-structurale.ro, a ajuns la final!

fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) împreună cu partenerii Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace anunță finalizarea proiectului „Arhitecții Inovării” (POCU/829/6/13/142130), finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman în cadrul apelului „Innotech Student”.

Proiectul a fost implementat în toate regiunile mai puțin dezvoltate ale României, pe o perioadă de 24 de luni, începând cu 31 decembrie 2021.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit crearea unui ecosistem inovator și sustenabil, favorabil dezvoltării și exersării aptitudinilor antreprenoriale a 341 de studenți la arhitectură și specialități conexe în vederea creșterii angajabiliății ca urmare a creării de locuri de muncă în afaceri din sectoarele economice cu potențial competitiv.

Obiectivele specifice ale proiectului:

OS1: Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 341 de studenți din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și din alte universități cu profil de arhitectură și specialități conexe.

OS2: Dezvoltarea unui mecanism funcțional și adaptat nevoilor studenților-antreprenori de finanțare, monitorizare și susținere a 26 de noi afaceri în sectoarele economice cu potențial competitiv, înființate în regiunile mai puțin dezvoltate ale României de studenți la arhitectură și specialități conexe.

Grupul țintă al proiectului a fost constituit din studenți (ciclul licență, masterat și doctorat) înmatriculați într-o instituție de învățământ superior, interesați să înființeze o afacere în regiunile mai puțin dezvoltate în sectoarele economice cu potențial competitiv.

Rezultate la finalul proiectului:

  • 245 de studenți care au beneficiat de sprijin pentru tranziția de la școală la viața activă prin formare în domeniul antreprenoriatului;
  • 26 de planuri de afaceri selectate la finanțare și 26 de studenți-antreprenori care au beneficiat de stagii de practică, activități de dezvoltare antreprenorială prin programe de simulare de business și consiliere și mentorat persoanlizate;
  • 24 de afaceri nou-înființate care au primit finanțare 100% nerambursabilă de până la 60.000 de euro pentru operaționalizare și dezvoltare;
  • 68 de locuri de muncă create de cele 24 de afaceri nou-înființate și care urmează să fie menținute cel puțin până la 30 septembrie 2024.

Pentru mai multe detalii despre proiect, precum și pentru a cunoaște cele 24 de afaceri sprijinite și finanțate în cadrul proiectului, click aici.

Date de contact:

Dragoș Jaliu, Manager de proiect, fonduri-structurale.ro

Cristina Pojoga, Expert proiect, fonduri-structurale.ro

antreprenoriat@fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 68