Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 13 noi contracte semnate pe apelul privind crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme Sociale, Investiția I1 – Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie a semnat luni, 18 decembrie 2023, la sediul ministerului, încă 13 contracte. Numărul contractelor semnate pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie a ajuns la 91.

Investiția are în vedere crearea a aproximativ 150 de centre de zi, bugetul total alocat este de 50 milioane de euro, iar de serviciile sociale vor beneficia 4.500 de copii. Prin aceste investiții se pot realiza trei categorii de servicii sociale: Centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți; Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități; Centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

Tot luni, Ghidul de finanțare pentru cel de-al doilea apel de proiecte pentru Componenta 13 a PNRR – Reforme sociale a ieșit din transparență decizională. Prin acest al doilea apel de proiecte vor fi finanțate cel puțin 60 de centre de zi care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru un număr de cel puțin 2.400 de copii. Apelul se va deschide în luna ianuarie 2024, depunerea cererilor de finanțare se va face exclusiv online pe platforma PNRR, iar sesiunea de depunere se va închide în luna februarie 2024. Termenul maxim de implementare a proiectelor este 31 decembrie 2024.

Sursa: MFTES

Vizualizări: 122