Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Anunț finalizare proiect „Înființare grădiniță PP Moșnița Nouă”

Anunț finalizare proiect „Înființare grădiniță PP Moșnița Nouă”

Unitatea administrativ teritoarială Moșnița Nouă, în calitate de Beneficiar, anunță încheierea proiectului „Înființare grădiniță PP Moșnița Nouă”, Cod SMIS2014+:124379. Programul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Obiectiv specific 10.1: Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar. Operațiunea A.

Data începerii proiectului: 01.02.2018

Data finalizării proiectului: 31.12.2023

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.822.950,17 lei, din care:

  • Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR: 2.436.832,56 lei (85%)
  • Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 372.692,03 lei (13%)
  • Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului: 57.337,24 lei (2%)

Obiectivul general al proiectului: Creşterea numărului de participanţi în cadrul sistemului educaţional preşcolar din comuna Moşniţa Nouă. Prin intermediul acestei finanţări, a fost posibilă dezvoltarea infrastructurii educaţionale timpurii (construirea unei grădiniţe) şi implicit creşterea gradului de participare şi de reducere a părăsirii timpurii a sistemului educaţional.

Obiectivele realizate specifice proiectului:

  1. Îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru populaţia rezidentă. Prin construirea unei grădiniţe noi, cu program prelungit, vor beneficia de servicii de educare un număr de aproximativ 80 de preşcolari, conform necesităţii ce face obiectul comunei;
  2. Combaterea fenomenului de depopulare din comuna Mosniţa Nouă, prin dezvoltarea condiţilor de desfăşurare a procesului educaţional din învăţământul preşcolar din cadrul unităţii administrativ teritoriale;
  3. Creşterea numărului de locuri de muncă din comuna Moşniţa Nouă, prin crearea a 8 posturi cu normă intreagă, pe perioadă nedeterminată, care fac obiectul unităţii educaţionale construite prin intermediul proiectului;
  4. Asigurarea spaţiilor şi dotărilor necesare funcţionării şi desfăşurări activităţii educaţionale la nivelul standardelor europene;
  5. Asigurarea îngrijirii, a educării, precum şi a angrenării preşcolarilor în activităţi recreative şi de socializare, şi asigurarea unei mese calde zilnice pentru preşcolarii din comuna Moşniţa Nouă.

Rezultate obținute

  1. Principalul rezultat este corelat cu obiectivul principal al întregului proiect şi anume creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului prin înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit care să deservească nevoile grupului ţintă.
  2. Împiedicarea fenomenului de depopulare al localităţii Moşniţa Nouă, prin creareancondiţiilor optime de desfăşurare a actului educaţional în învăţământul preşcolar din localitate.
  3. Creșterea accesului copiilor din grupuri vulnerabile la educaţie de calitate.
  4. Asigurarea îngrijirii, educării, angrenării în activităţi recreative şi de şcolarizare şi oferirea unei mese calde pentru preşcolarii din comuna Moşniţa Nouă.

Persoană de contact:

Bucur Florin, primar Moșnița Nouă
Nr. de telefon: 0256 393 503
Adresa de e-mail: achizitii@mosnita.ro

Unitatea Administrativ Teritorială
Moșnița Nouă

[P]

Vizualizări: 109