Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Pasaj rutier peste calea ferată, investiție pentru mobilitatea și dezvoltarea comunității din comuna Brănești

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat luni, 18 decembrie 2023, semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar,  pentru proiectul „Pasaj rutier peste CF, drum de legătură și amenajare acces din/în DN3, comuna Brănești, Județul Ilfov”.

Prin contractul de finanțare nr. 46/14.12.2023, CNAIR în parteneriat cu Primăria comunei Brănești (județul Ilfov) vor realiza un pasaj rutier modern, ce va fi construit peste linia de cale ferată București-Constanța. Preconizat a se finaliza în trimestrul II al anului 2025, proiectul, care vizează și amenajarea Străzii Industriilor III, inclusiv a sensului giratoriu de la intersecția cu DN3, va contribui la:

  • eliminarea blocajelor la barierele căii ferate prin reducerea timpiilor de așteptare și a poluării;
  • crearea unor condiții optime pentru o circulație mai sigură și mai comodă în trafic, prin eliminarea zonelor critice și îmbunătățirea infrastructurii;
  • stimularea dezvoltării economice;
  • reducerea traficului greu și îmbunătățirea fluxului de circulație.

Cu o valoare totală de 81,215,865.75 lei, dintre care 22,866,977.41 lei reprezintă valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene, proiectul contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Sursa: MTI

Vizualizări: 124