Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM PCIDIF: Toate apelurile de proiecte vor fi deschise cel mai târziu în trimestrul al treilea al anului 2024

Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare a anunțat că a lansat, până în prezent, 9 apeluri de proiecte în valoare de aproximativ 1,3 miliarde euro, ceea ce reprezintă peste 50% din bugetul total al PCIDIF.  Conform comunicatului oficial, în această lună va fi lansat încă un apel în cadrul acestui program. Totodată, în cadrul PCIDIF au fost contractate deja 6 proiecte, iar prima cerere de plată a sumelor utilizate de beneficiari va fi depusă în acest an.

Astfel, PCIDIF este într-un stadiu avansat de implementare, la nivelul Uniunii Europene, la doar un an de la aprobare. Programul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 9 decembrie 2022.

AM PCIDIF a anunțat că, pentru a evita greșelile din perioadele anterioare de programare, toate apelurile de proiecte vor fi deschise cel mai târziu în trimestrul al treilea al anului 2024, pentru a acorda beneficiarilor și entităților implicate în gestionarea programului să aibă suficient timp pentru implementarea proiectelor, iar banii europeni alocați României prin acest program să susțină economia și să contribuie la creșterea gradului de bunăstare pentru cetățenii români.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 350