Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Centru: Ghid dedicat sprijinirii IMM-urilor inovatoare, lansat în consultare publică

ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul „Regiunea Centru’’ (PR Centru), a lansat miercuri, 29 noiembrie 2023, în consultare Ghidul Solicitantului pentru Intervenția 1.3.1 „Trecerea de la idee la piață – sprijin pentru IMM” din cadrul Priorității 1  „O regiune competitivă prin inovare și întreprinderi dinamice pentru o economie inteligentă”.

Solicitanți eligibili:

  • întreprinderi mijlocii sau mici (inclusiv microîntreprinderi), din mediul urban sau din mediul rural, care au în obiectul de activitate și cercetarea-dezvoltarea; 
  • start-up-uri;
  • spin-off-uri.

Alocarea financiară este de 8.748.398,82 euro.

Valoarea finanțării nerambursabile aferente proiectului:

  • Valoare minimă eligibilă: 100.000 euro.
  • Valoarea maximă eligibilă: 500.000 euro.

Apelul sprijină proiectele care urmăresc dezvoltarea unor produse şi/sau procese sau tehnologii noi sau substanţial îmbunătăţite (etapele 1 și 2), în scopul producţiei şi comercializării acestora (etapa 3), bazate pe cercetarea realizată în etapele 1 si 2. Prin proiectul propus se urmărește demararea activităților de cercetare-dezvoltare, susținerea întreprinderilor, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), pentru realizarea și dezvoltarea unor produse sau servicii inovatoare. Astfel, se urmărește finanțarea proiectelor cu grad ridicat de inovare care au potențialul de a fi valorificate în piață.

Intervenția este organizată în 3 etape, cu intensitate graduală a finanțării, pe etape de evoluție și în funcție de realizarea obiectivelor.

Pentru Etapa 1 și etapa 2, sunt sprijinite strict activitățile de CD. Prin proiectul propus la finanțare, se urmărește parcurgerea etapelor de maturitate tehnologică, de la minim TRL 3 ( Demonstrarea conceptului privind funcționalitățile critice sau caracteristicile la nivel analitic sau experimental) și până la - TRL 9 ( Sisteme a căror funcționalitate a fost demonstrată în mediul operațional) este ultima etapă înainte de trecerea în producţie de serie.

Observațiile și propunerile pot fi formulate prin completarea tabelului cu observații și propuneri și transmiterea acestuia prin e-mail, la adresa helpdesk@adrcentru.ro, până la data de 22.12.2023.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 577