Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul privind revitalizarea Muzeului Țării Crișurilor a fost finalizat

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a susținut luni, 27 noiembrie, o conferință de presă care a marcat finalizarea unui proiect important la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal.

„Acest proiect face parte dintr-un ansamblu de aproximativ șase proiecte, care s-au derulat din 2006 – 2007, atunci când activitatea Muzeului s-a mutat în noua locație. În acești ani, s-au efectuat reparații la acoperiș, renovări capitale ale clădirii și lucrări de reabilitare și întreținere în interior. Astăzi ne bucurăm de o clădire frumos reabilitată și amenajată. Complexul Muzeal dispune de toate facilitățile necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod optim – o locație bine pusă la punct, care oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de toate comorile muzeului”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul a vizat revitalizarea și promovarea Muzeului Țării Crișurilor din strada Armatei Române, nr. 1, un obiectiv de patrimoniu cultural al municipiului. Investiția a cuprins lucrări de amenajări și dotări interioare, inclusiv amenajări speciale de muzeu în corpul principal, etajul 1 și lapidariu, precum și în corpul A1, destinate secțiilor de Științele Naturii, Istorie și Artă.

Conform comunicatului oficial, s-a lucrat, de asemenea, la amenajarea spațiului public în curtea muzeului, incluzând reabilitarea porții principale de acces, curățarea terenului, construirea unui amfiteatru, amenajarea unui spațiu de așteptare, repararea fântânii cu sistem de iluminat și sonorizare, pavajul aleilor, amenajarea parcărilor, repararea și completarea împrejmuirii, restaurarea cabinei de pază, sistem de iluminat arhitectural și montarea de mobilier urban.

Proiectul a fost realizat de Consiliul Județean Bihor și finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional  Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea Mediului Urban și Conservarea, Protecția și Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, Protejarea, Promovarea și Dezvoltarea Patrimoniului Natural și Cultural.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea nerambursabilă, a fost de 21.645.912,92 lei, inclusiv TVA.

Sursa: CJ Bihor

Vizualizări: 80