Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interreg VA România-Ungaria: Cerere de rambursare de peste 3 milioane de euro, trimisă către Comisia Europeană

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Certificare și Autoritate de Management pentru Programul INTERREG VA România – Ungaria a transmis marți, 28 noiembrie 2023, la Comisia Europeană Cererea de plata intermediara nr. 4, aferentă anului contabil 2023-2024.

Prin această cerere de plată intermediară se solicită rambursarea de la bugetul Uniunii Europene a sumei de 3.160.403,35 euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Suma solicitată reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor autorizate și plătite de beneficiarii români și unguri care implementează proiecte în parteneriat în cadrul programului INTERREG VA România –Ungaria.

Conform comunicatului oficial, în prezent, gradul de absorbție al programului raportat la sumele solicitate este de 74,39% (din care în anul 2023 s-au solicitat  25.83 mil euro)  în timp ce totalul sumelor rambursate de către Comisia Europeană este de 132,57 mil euro, reprezentând 70,09% din suma alocată programului.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 95