Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Mediului: Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în 2026 cu ajutorul fondurilor PNRR

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR. Pădurea de 70 de ha se află pe raza localității Apele Vii, județul Dolj, și are o valoare de 2,3 milioane de euro. Astfel, marți, a început plantarea a peste 350.000 de puieți de salcâm, dud și ulm de Turkestan, care vor stabiliza cele 70 de ha de soluri nisipoase din zonă.

„Ne-am adunat aici să spunem start împăduririi nisipurilor Olteniei prin PNRR. Vom planta prima pădure în Sahara Olteniei, așa cum o numim noi. O pădure de 70 de hectare în valoare de 2,3 milioane de euro.”, a declarat ministrul Mircea Fechet în deschiderea acțiunii de plantare.

La acțiunea de plantare au participat pe lângă oficialități peste 200 de reprezentanți silvici care au început acțiunea de plantare a primei păduri din Oltenia finanțată din fonduri PNRR. Pădurea de la Apele Vii este înființată de Ocolul Silvic „Renașterea Pădurii”, care are programată pentru această toamnă și plantarea unui perimetru de 100 de ha pe raza localității Mârșani, tot prin fonduri PNRR.

Conform comunicatului oficial, cele două păduri vor fi înființate cu peste 850.000 de puieți. Alte păduri, care vor fi plantate până la finalul sezonului de primăvară 2024, sunt: pădurea de la Daneți - cea mai mare pădure din Oltenia finanțată prin PNRR (700 ha), alte trei noi păduri în Apele Vii (două de peste 50 de ha și una de aproape 40 ha), o pădure de 24 de ha în Celaru, o altă pădure de aproape 40 de ha în Mârșani, două păduri la Poiana Mare, precum și altele.

„După toate calculele, avem toate șansele să extindem suprafața împădurită a județului Dolj cu 12% până la finalul PNRR - 2026..”, a mai spus ministrul Mircea Fechet.

Sursa: MMAP

Vizualizări: 111