Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Digitalizare IMM: Primele 1020 de proiecte care vor primi finanțare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat în această seară lista primelor 1.020 proiecte admise la finanțare în cadrul apelului de proiecte „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale” din PNRR.

Descarcă lista proiectelor admise

Toate cele 1020 de proiecte admise la finanțare au obținut 100 de în etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) și au fost ierarhizate în funcție de criteriul de departajare rentabilitatea activității operaționale în exercițiul financiar 2022. Ministerul a anunțat că începând cu data de 5 decembrie 2023, deciziile de acceptare a finanțărilor vor fi comunicate solicitanților prin platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

De asemenea, MIPE a precizat că etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) a fost finalizată pentru toate cele 7.188 de cereri de finanțare, restul proiectelor depuse fiind în prezent în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității (CAE). Reamintim că ținta ministerului este să finanțeze în cadrul acestui apel 5.384 proiecte.

Potrivit MIPE, vor fi publicate periodic liste intermediare cu rezultatele procesului de evaluare.

Evaluarea realizată integral electronic

În comunicatul oficial, MIPE menționează că a apelat printr-o procedură publică de achiziție la identificarea, achiziționarea și implementarea unei soluții de tip RPA (Robotic Process Automation), procedură câștigată de firma ETA2U care a propus și implementat cu succes tehnologia Tailent Automation Platform. Cu ajutorul Roboților software Tailent a fost acordat punctajul ETF și clasificarea proiectelor depuse în cadrul PNRR în ordinea descrescătoare a punctajelor.

În prezent, Agențiile de Dezvoltare Regională au în derulare/pregătesc noi apeluri de proiecte pentru digitalizarea IMMurilor. Primul apel de acest tip lansat la nivel regional este cel din Nord-Est. Pentru mai multe detalii despre prioritățile de finanțare la nivel regional, consultați pagina noastră dedicată.

Vizualizări: 3854