Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Proiectul privind aprobarea Ghidului dedicat investițiilor în capacități de producție a energiei din surse regenerabile, respectiv biogaz pe bază de gunoi de grajd, lansat în consultare

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat miercuri, 22 noiembrie 2023, în consultare publică proiectul de ordin privind aprobarea Ghidului specific privind condițiile de accesare a fondurilor europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență în cadrul apelului de proiecte PNRR/2023/C3/S/I.2.D, pentru subinvestiția I2.d „Investiții în capacități de producție a energiei din surse regenerabile, respectiv biogaz pe bază de gunoi de grajd”, investiția I2. „Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile”, componenta 3. Managementul deșeurilor, anexa la acesta, precum și referatul de aprobare nr. DGPNRR/71611/09.11.2023.

Solicitanții eligibili sunt fermele mari, cooperativele agricole, parteneriatele între acestea, parteneriatele între ferme/cooperative agricole și UAT, parteneriatele între ferme (indiferent de dimensiune) și întreprinderi (altele decât ferme) sau parteneriatele între ferme/cooperative agricole/UAT-uri și întreprinderi.

Alocarea financiară este de 27.011.588,50 Euro.

Prin intermediul acestei investiții este vizată înființarea de sisteme de biogaz pentru comunități cu ferme foarte mari (cu capacități electrice de cel puțin 300 Kw și capacități de încălzire de cel puțin 300 Kw, până la maximum 1 MW electric și 1MW termic).

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Generală Planul Național de Redresare și Reziliență.

Persoana de contact pentru primirea de opinii/propuneri/sugestii referitoare la proiectul de ordin: dl. Adrian Ștefănescu, șef serviciu, adresă de e-mail: dgpnrr@mmediu.ro, telefon contact:  0725978009.

Descarcă documentele

Sursa: MMAP

Vizualizări: 526