Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate, lansat în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 20 noiembrie 2023, în consultare publică Ghidul specific „Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare, Investiția I3. Scheme de Ajutor pentru Sectorul Privat, Măsura 1. Schemă de Minimis și Schemă de Ajutor de Stat în Contextul Digitalizării IMM-urilor.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile care au calitatea de IMM-uri (microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii).

Bugetul total estimat este de 150 milioane euro, va fi împărțit astfel:

  • 130 de milioane de euro pentru dezvoltare tehnologiilor avansate;
  • 20 de milioane euro pentru securitatea cibernetică.

Valoarea finanțării nerambursabile cumulate (ajutor de stat regional, ajutor de stat pentru cercetare și dezvoltare și ajutor de minimis) ce poate fi acordată pentru un proiect comun (lider de parteneriat și partener) se va determina în funcție de categoria în care se încadrează liderul de parteneriat, indiferent de categoria IMM în care se încadrează partenerul, după cum urmează:

  •  Microîntreprinderi – 500.000 - 600.000 euro;
  •  Întreprinderi mici – 500.000 - 1.500.000 euro;
  •  Întreprinderi mijlocii - 500.000 – 3.000.000 euro.

Activități eligibile

În cadrul apelului de proiecte sunt eligibile dezvoltarea și implementarea tehnologiilor digitale avansate precum: inteligența artificială, datele și cloud computingul, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantică, internetul obiectelor, securitatea cibernetică.

Observațiile și sugestiile cu privire la document pot fi trimise până la data de 04.12.2023, la adresa de e-mail la: contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro. 

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1209