Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Consultare publică privind apelul pentru asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial

Ministerul Energiei a lansat astăzi, 20 noiembrie 2023, în consultare publică Ghidul solicitantului aferent Măsurii de investiții I.5, Apelul 3, privind Sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici, în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, din Componenta C.6 Energie din PNRR.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii, dar și întreprinderile mari, entități cu personalitate juridică înregistrate în România și care activează în conformitate cu legislația națională în domeniu, pe teritoriul României, respectând condiția înregistrării la ONRC, având cod CAEN de industrie.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 62.000.000 euro. Valoarea ajutorului de stat nu poate depăși pragul de 2.000.000 euro pentru un proiect de investiții, propus și fundamentat prin raportul de audit energetic.

În cadrul acestei măsuri vor putea fi finanțate proiecte care au ca obiectiv aferente reducerea cu 30% a emisiilor indirecte și directe de GES în comparație cu emisiile ex ante, la nivelul conturului energetic al proiectului evaluat prin audit energetic, dar și realizarea indicatorilor obligatorii în prezenta măsură, care să fie monitorizați prin intermediul unei platforme informatice pentru centralizarea și analiza consumului național de energie, la finalul perioadei de monitorizare a indicatorilor de rezultat.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email secretariatdee@energie.gov.ro. până la data de 11 decembrie 2023, ora 17:00.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 572