Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: S-a lansat apelul destinat măsurilor de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare a lansat miercuri, 15 noiembrie 2023, Ghidul solicitantului –  condiții de accesare a finanțării – Măsuri de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, aprobat prin Ordinul MIPE nr. 5828/157.11.2023.

Solicitantul eligibil este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – prin direcția de specialitate Direcția Generală Implementare Program Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (DGI POAD).

Bugetul total este de 175 mil.euro.

În cazul proiectelor propuse, categoriile de investiții sunt:

  • măsuri de sprijin pentru categoriile de persoane și familii  prevăzute  în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Această activitate are în vedere decontarea unei părți din cheltuielile efectuate de statul român pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 188