Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat apelul pentru digitalizarea mediului de afaceri din Regiunea Centru!

ADR Centru a anunțat miercuri, 15 noiembrie 2023, că a început depunerea proiectelor pe apelul aferent Acțiunii 2.2 – Întreprinderi digitale pentru o economie avansată – sectoarele de specializare inteligentă din Programul „Regiunea Centru” 2021-2027.

Pot solicita finanțare firmele care se încadrează în categoria microîntreprinderilor sau întreprinderilor mici sau mijlocii, înregistrate conform Legii societăților comerciale nr. 31/1990.

Alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 32.014.709 euro, din care sprijin FEDR în valoare de 27.212.503  euro și 4.802.206 euro finanțare de la bugetul de stat.

În cadrul unei cereri de finanțare, valoare asistenței nerambursabile solicitate va putea fi de minim 15.000 euro și maxim 200.000 euro, cu respectarea condițiilor aplicabile ajutoarelor de minimis. 

Activitățile eligibile aferente activității de bază:

  • adoptarea tehnologiilor digitale pentru a îmbunătăți procesele interne ale companiei: gestiunea materiilor prime pentru producție, a producției în sine, creșterea calității serviciilor oferite și a interacțiunii cu clienții, inclusiv simplificarea și eficientizarea activităților logistice prin produse și sisteme specializate de la sisteme de gestiune și analiză a datelor (de ex.: RPA, CRM, ERP etc.), produse și sisteme VR/AR, până la colectarea datelor prin IoT și utilizarea acestor date în linii de producție automatizate, inclusiv soluții particularizate pentru probleme sau nișe specifice.
  • dezvoltarea soluțiilor ce includ inteligențe artificiale simple sau complexe (ex. algoritmi cu răspunsuri previzibile: Reactive AI – filtre spam, motoare de recomandări, inclusiv motoare integrate în chat bots; algoritmi cu memorie limitată: text-to-image, sisteme “chat bots” complexe) și dezvoltarea tehnologiilor AI de ultimă generație pentru soluții inovative (Theory of Mind AI)
  • dezvoltarea comunicării digitale cu furnizorii/clienții, (de ex. sisteme de e-facturare, sisteme pentru circuit digitalizat de comandă etc.);
  • instruirea în vederea utilizării instrumentelor digitale achiziționate.

Apelul de finanțare este deschis timp de 5 luni, fiind unul de tip competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare, mai exact 15.05.2024, ora 12.00.

Descarcă documentele

Tot miercuri a fost aprobată Schema de ajutor de  minimis denumită „Întreprinderi digitale pentru o economie avansată” aferentă Programului Regiunea Centru, Prioritatea 2 –  O regiune digitală, Acțiunea 2.2 – Întreprinderi digitale pentru o economie avansată – sectoarele de specializare inteligentă.

Dispoziția Directorului General ADR Centru nr. 313 / 02.11.2023 și anexa cuprinzând Schema de ajutor de minimis pot fi accesate aici.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 1229