Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Vest: Primele autobuze hibrid cumpărate prin POR au ajuns la Hunedoara

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat miercuri, 8 noiembrie 2023, faptul că primele autobuze hibrid cumpărate prin POR au ajuns la Hunedoara.

Potrivit comunicatului, este vorba de două din cele 20 de autobuze hibrid achiziționate prin cele trei proiecte cu finanțare europeană (Coridorul de Est, Coridorul Central și Coridorul de Est) prin care se fac investiții în transportul public din municipiul Hunedoara.

Autobuzele au 12 metri lungime, trei uşi de acces, 29 de locuri pe scaune, 70 de locuri în picioare, un loc şi platformă de acces pentru cărucioare, instalaţie de climatizare, sistem de e-ticketing, sisteme de informare a călătorilor şi respectă normele de poluare Euro VI. 

 Alte 18 autobuze de acest fel urmează să ajungă la Hunedoara până la finele acestui an.

 Autobuzele vor fi puse în circulaţie după finalizarea procedurilor legale în domeniu.

 Pe lângă acestea, tot în cadrul aceluiași proiect vor fi montate 20 de stații de încărcare, dar și sisteme de e-ticketing, ecrane şi panouri de informare a călătorilor, sisteme de monitorizare video, servicii de asistenţă tehnică etc.

 Cele trei proiecte de modernizare a transportului public din Hunedoara au o valoare totală de peste 30 de milioane de euro și este finanțat prin Programul Operațional Regional.

Sursa: Facebook ADR Vest

Vizualizări: 106