Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apelul pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din sectorul agro-alimentar a fost amânat!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat miercuri, 8 noiembrie 2023, faptul că a primit mai multe solicitări din partea unor potențiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, în sensul stabilirii unei date de deschidere ulterioară datei de 09.11.2023.

Potrivit comunicatului oficial, motivul invocat a fost că perioada cuprinsă de la data afișării pe site a Ghidului și data deschiderii sesiunii este insuficientă pentru pregatirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată și acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte.

În acest sens, MADR a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, astfel:

  • Dată şi oră deschidere procedură de ofertare concurențială: 20.11.2023 ora 8:00
  • Dată şi oră închidere procedură de ofertare concurențială: 15.12.2023, ora 23:59.

Astfel, prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 484/08.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, versiunea 2.

Descarcă documentul

Sursa: MADR

Vizualizări: 746