Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Nord-Vest: Ghidul pentru centre de cercetare-dezvoltare-inovare, lansat în consultare publică

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a lansat vineri, 3 noiembrie 2023, în consultare publică, Ghidul Solicitantului 113 – Ecosisteme de inovare – centre CDI – Inclusiv cercetare în colaborare.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt institute de învățământ superior acreditate sau structuri ale acestora, conform OG nr. 57/2002, înregistrate în Regiunea de Dezvoltare Nord–Vest.

Partenerii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile comerciale constituite în baza Legii nr. 31/1990, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • se încadrează în categoria IMM-urilor (calitatea de IMM trebuie să existe la data acordării ajutorului);
  • sunt înregistrate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cu sediul social.

Alocarea financiară este de 11.523.665,90 euro.

Activități eligibile

Tipurile de activități eligibile în cadrul apelului pot fi împărțite în două etape succesive:

  • Etapa 1 – activități desfășurate de solicitantul organizație publică de cercetare, anterior încheierii contractelor subsidiare cu IMM-urile

Activități eligibile obligatorii

Organizația de CDI are obligația de a cuprinde în activitățile propuse prin cererea de finanțare:

  • activități de construire/modernizare a infrastructurii de cercetare-dezvoltare-inovare.
  • dotarea cu echipamente/utilaje/instalații necesare desfășurării activităților de cercetare și cercetare în colaborare este activitate eligibilă dacă însoțește activități de construire/ modernizare a infrastructurii de cercetare-dezvoltare-inovare.

Infrastructura dezvoltată ca urmare a desfășurării activităților eligibile va fi utilizată pentru derularea activităților de cercetare și inovare aferente Etapei 2 de implementare a proiectului.

Sunt eligibile activitățile de identificare, evaluare și selecție a IMM-urilor în scopul semnării contractelor subsidiare, privind desfășurarea activităților de cercetare în colaborare.

  • Etapa 2 – activități desfășurate de către solicitantul organizație publică de cercetare, individual sau în colaborare cu partenerii IMM-uri, ulterior încheierii contractelor subsidiare cu cele din urmă

Activități eligibile obligatorii: Activități de cercetare în colaborare cu IMM-urile partenere

Pentru observații și/sau sesizări, trebuie să folosiți formularul disponibil aici

Perioada de consultare publică este de 15 zile lucrătoare de la data lansării, până la data de 24 noiembrie 2023.

Descarcă documentele

Sursa: ADR NV

Vizualizări: 344