Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFM: Începând cu 11 decembrie se pot depune proiecte în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice în clădiri publice!

Administrația Fondului pentru Mediu a lansat astăzi, 20 octombrie 2023, sesiunea de înscriere în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, în perioada 11 decembrie 2023, ora: 1000 – 31 decembrie 2023, ora: 2359 sau până la epuizarea bugetului.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară şi promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

„Am decis să finanțăm acest program cu scopul de a moderniza clădirile publice, prin finanţarea de activităţi/acţiuni specifice realizării de investiţii pentru creşterea performanţei energetice a acestora, de a reduce consumul anual de energie primară și nu în ultimul rând, de a diminua efectele poluării aerului asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu.

Bugetul alocat programului este de 596.500.000 lei, iar înscrierea se face prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, în limita a 200% din bugetul alocat programului.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AFM

Vizualizări: 1109