Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru schimbă modul de selecție a proiectelor IMM-urilor. Se elimină principiul „primul venit, primul servit”. Apelul se amână până în decembrie

UPDATE: Corrigendum-ul a fost publicat. Pentru a-l accesa, click aici.

***

ADR Centru a anunțat astăzi, 19 octombrie 2023, că selecția proiectelor pentru investiții tehnologice în IMM-uri se va face pe baza punctajelor obținute de proiectele depuse. ADR Centru a inițiat procesul de modificare a mecanismului de selecție a proiectelor în cadrul Intervenției 1.4.1.  -  Investiții tehnologice in IMM-uri, cod apel PRC/110/PRC_P1/OP1 și va emite un nou corrigendum prin care perioada de depunere a cererilor de finanțare se amână pentru perioada 11 decembrie 2023 - 12 februarie 2024. 

În continuare, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va propune Comitetului de Monitorizare al PR Centru ca modalitatea de selecție a proiectelor depuse pe mediul de afaceri să fie pe baza punctajului obținut de fiecare cerer de finanțare și nu pe baza mometului depunerii.

„Ne-am angajat sa răspundem nevoilor oamenilor și fiecărui tip de potențial solicitant de finanțare cu care lucrăm, fie că sunt autorități publice, reprezentanți ai societății civile sau ai mediului de afaceri din Regiunea Centru. Ca urmare a sesizărilor referitoare la apelurile de proiecte pentru mediul privat, pregătim procedura de convocare a Comitetului de Monitorizare al Regiunii Centru – singura entitate care poate aproba modificarea metodologiei de selecție a proiectelor – pentru a garanta o abordare corectă a competiției dintre firmele din regiune. Am analizat toate opțiunile și amânăm deschiderea apelului de proiecte pentru investiții în noi tehnologii pentru IMM-uri, în vederea modificării metodologiei de selecție a proiectelor. Considerăm că vom oferi astfel tuturor un răgaz pentru creșterea calității cererilor de finanțare pregătite. Vom reveni ulterior pentru a comunica soluțiile adoptate privind aplicarea mecanismului de selecție pe baza punctajului obținut de proiectele ce vor fi depuse în cadrul acestui apel”, a declarat domnul Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 1541