Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru de de zi pentru persoane vârstnice, finanțat prin POR

Comuna Zerind a dobândit un centru de zi pentru persoane vârstnice modern în urma unui proiect finanțat prin fonduri europene.

Proiectul a fost implementat de Primăria Zerind, în parteneriat cu Asociația „Clubul pensionarilor Zerindul Mare”.

Imobilul care îl găzduiește a fost reabilitat, modernizat și adaptat pentru activitatea centrului de zi și unității de îngrijire a persoanelor vârstnice. În urma lucrărilor, corpul principal de clădire a fost modernizat, mansardat, anvelopat, accesibilizat pentru persoane cu dizabilități prin amenajarea de rampe, lift și băi speciale.

De asemenea, a fost amenajată și o anexă pentru garaj și funcții administrative, acces și parcări, printre care și două pentru persoane cu dizabilități, dar și spații verzi.

Centrul a fost dotat cu mobilierul și echipamentele necesare: aparatură de uz gospodăresc, tehnică de calcul, echipamente și dotari pentru petrecerea timpului liber: televizoare și echipamente sportive. 

Totodată, a fost cumpărat un autovehicul destinat unității de ingrijire la domiciliu, adaptat și pentru transportul hranei calde la domiciliu.

Peste 3,1 milioane de lei au fost investiți în proiect, dintre care 2,9 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

Sursa: Facebook ADR Vest

Vizualizări: 312