Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Webinarii de prezentare și promovare a celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte finanțate din noul Program Transnațional – Danube Region Programme

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru noul program transnațional - DANUBE REGION PROGRAMME (Programul pentru Regiunea Dunării) va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie.

Obiectivul principal al DANUBE REGION PROGRAMME (Programul pentru Regiunea Dunării) este de a finanța proiecte implementate de un parteneriat transnațional extins care se concentrează pe domenii tematice care pot fi abordate în mod eficient prin proiecte transnaționale (de exemplu, depopularea, migrația, inegalitățile economice, dependența energetică, climatul).

Apelul este disponibil pentru propuneri care vizează prioritățile programului 1, 2, 3 și 4.2:

  • O Regiune a Dunării mai inteligentă;
  • O Regiune a Dunării mai verde și fără emisii de carbon;
  • O Regiune a Dunării mai socială;
  • O mai bună cooperare pentru guvernanță în Regiunea Dunării: Capacități instituționale sporite pentru guvernanța teritorială și macroregională.

Beneficiarii eligibili ai programului sunt: autorități locale, regionale sau naționale, organisme de drept public, Grupări Europene de Cooperare Teritorială (GECT), organizații internaționale și organisme private, inclusiv IMM-uri.

Aria eligibilă a programului este constituită din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova şi Ucraina.

Buget disponibil de peste 55 mil. euro, ce cuprinde fonduri INTERREG (fonduri reunite FEDR, IPA și ENDICI).

Anunțul preliminar de lansare este disponibil aici

În acest context, Autoritatea de Management/Secretariatul Comun ale programului găzduite de Biroul Primului Ministru din Ungaria organizează o serie de webinarii destinate potențialilor beneficiari ai acestor proiecte. În vederea înscrierii, puteți să accesați acest link. Pentru webinariile care au avut deja loc, sunt disponibile înregistrările și prezentările, la același link.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 146