Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vizită de lucru pentru verificarea unor obiective de investiții finalizate și finanțate de MDLPA în județul Vrancea

Ministrul Adrian-Ioan Veștea s-a aflat joi, 21 septembrie 2023, într-o vizită de lucru în județul Vrancea, unde a participat la Adunarea Generală a Secretarilor Generali ai Județelor din România și s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din Vrancea, pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ministrul Veștea a verificat și stadiul lucrărilor la două obiective finanțate de Ministerul Dezvoltării. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa I), s-a asigurat o finanțare de 103.834.980,17 lei pentru modernizarea drumului județean 205E Vidra - Vizantea Livezi – Câmpuri, cu o lungime de peste 19 km.

„Toate șantierele finanțate de MDLPA pentru refacerea infrastructurii rutiere creează noi oportunități de mobilitate pentru cetățenii României. Este și cazul acestei rute, care știu că a fost foarte așteptată de vrânceni, fiind și cea mai mare investiție acordată prin PNDL pentru un drum județean din România. Mă bucur să văd că lucrările sunt aproape finalizate și, în scurt timp, drumul va fi redat circulației”, a transmis ministrul dezvoltării.

În satul Vizantea Mănăstirească, se construiește o bază de tratament a cărei finanțare, de aproape 31 de milioane de lei, este asigurată de Compania Națională de Investiții. Proiectul presupune construirea unui complex balnear cu o bază de tratament, utilizând apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative. Pe lângă baza de tratament, se construiește o clădire cu restaurant și spații de cazare, piscină interioară de tratament și o piscină exterioară de tratament și agrement. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 50%, termenul contractual de finalizare fiind luna august a anului viitor.

Sursa: MLDPA

Vizualizări: 121