Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se deschide seria de conferinte regionale despre fondurile structurale organizate de ministerul Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice organizeaza la Iasi, in zilele de 22 si 23 februarie, conferinta „Fonduri Structurale si de Coeziune pentru Romania”.
intalnirea va prilejui schimbul de informatii intre potentialii beneficiari ai instrumentelor structurale si institutiile care gestioneaza aceste fonduri. Lucrarile vor include prezentari, exemple, experiente inovatoare si bune practici in domeniu ale noilor si vechilor state membre ale Uniunii Europene (Belgia, Grecia Italia, Lituania Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii).

Conferinta, care urmeaza sa aiba loc la complexul hotelier CIRIC, sala HOTEL, se va bucura atat de participarea reprezentantilor administratiei centrale, regionale si locale, organizatiilor patronale si de afaceri, institutiilor bancare nationale, institutiilor de invatamant, sindicatelor, organismelor neguvernamentale, cat si a expertilor internationali din state membre UE.

intalnirea de la Iasi deschide seria conferintelor organizate la nivel regional, in cadrul campaniei de informare organizate de AMCSC in perioada februarie - iunie 2007 si finantata de UNIUNEA EUROPEANA prin programul Phare. Aceasta campanie de constientizare va completa eforturile intreprinse pana acum pentru informarea in domeniul Instrumentelor Structurale. Campania va consta in organizarea a opt conferinte la nivel regional (cate o conferinta in fiecare regiune, respectiv in orasele Iasi, Galati, Slobozia, Brasov, Baia Mare, Arad, Craiova, Otopeni) si o conferinta nationala la Bucuresti.

Scopul campaniei este constientizare cu privire la importanta instrumentelor structurale in Romania, pentru pregatirea potentialilor beneficiari in vederea accesarii fondurilor structurale, creand astfel premisele pentru o buna capacitate de absorbtie.

Guvernul Romaniei s-a angajat sa creeze conditiile necesare pentru absorbtia efectiva a instrumentelor structurale in perioada 2007-2013. Luand in considerare recomandarile facute de catre reprezentantii Comisiei Europene, autoritatile romane au luat masurile necesare pentru a accentua cooperarea intre nivelul national si cel regional in vederea continuarii pregatirii portofoliilor de proiecte si a potentialilor beneficiari ai Fondurilor Europene.

Ministerul Finantelor Publice - 20.02.2007

Vizualizări: 49