Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCA: Ghidul privind măsurile de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, lansat în consultare

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă a lansat joi, 14 septembrie 2023, în consultare publică Ghidul solicitantului aferent cererii de proiecte non-competitive POCA/1148/4/1 (IP28/2023) Măsuri de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie.

Scopul este de a sprijini temporar unele categorii de persoane vulnerabile prevăzute la art. 3 alin (1) din OUG 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, cu modificările și completările ulterioare.

Poate solicita finanțare Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – prin direcția de specialitate.

Prin acest apel se va deconta sprijinul oferit de Guvernul României pentru locurile de consum/gospodăriilor eligibile pentru tranșa 1 din toate regiunile de dezvoltare ale României. Va fi decontat cuantumul de 700 lei/gospodărie ce a fost utilizat în perioada 20 februarie-25 mai 2023, prin efectuarea de plăți prin mandat poștal către furnizorii de energie de către destinatarii finali ai subvenției guvernamentale.

În acest context, părțile interesate sunt invitate să se implice în cadrul procesului de consultare a ghidului, iar opiniile și contribuțiile la îmbunătățirea acestui document sunt așteptate, până la data de 18 septembrie 2023, ora 23:59, la adresa de e-mail amdca.poca@mfe.gov.ro

Descarcă documentele 

Sursa: MIPE

Vizualizări: 151