Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFM: Lista instalatorilor validați în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat miercuri, 6 septembrie 2023, lista instalatorilor validați în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Începând de astăzi, persoanele fizice și unitățile de cult vor putea selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le verifica documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Ne dorim ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat anul acesta să fie aprobați și să devină prosumatori în perioada următoare”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

În termen de maximum 90 de zile, calculate de miercuri, 6 septembrie 2023, se parcurg următoarele etape:

  • selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei;
  • efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant;
  • aprobarea de către instalator, în aplicaţie, a solicitanţilor eligibili.

 În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili.

Administrația Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili.

După publicare pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

Descarcă lista

Sursa: AFM

Vizualizări: 399