Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru modernizarea iluminatului public din municipiul Satu Mare

Primăria Satu Mare a anunțat ieri, 4 septembrie 2023, faptul că a obținut fonduri nerambursabile pentru modernizarea iluminatului public din municipiu. Proiectele, în valoare de aproape 14 milioane de lei, sunt finanțate prin AFM:

  • Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public a Municipiului Satu Mare, zona Nord-Est”- în valoare de 6.224.871 lei, proiect aflat deja în implementare
  • Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura sistemului de iluminat public a municipiului Satu Mare, zona de sud- în valoare de 7.586.948 lei.

Potrivit comunicatului oficial, modernizarea iluminatului public va duce la o scădere a consumului de energie electrică cu 70%, urmând să fie schimbate 3262 de corpuri de iluminat, cu telegestiune. Străzi mai sigure pentru sătmăreni şi reducerea costurilor cu iluminatul public sunt obiectivele principale ale celor două proiecte. După implementarea acestora, 99% din iluminatul public din municipiul Satu Mare va fi cu becuri LED.

Sursa: Facebook Primăria Municipiului Satu Mare

Vizualizări: 45