Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

109,9 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat luni, 4 septembrie 2023, împreună cu domnul Mircea Lețiu, administrator SC EURAS SRL, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul „Reabilitare Palat Administrativ”. 

„Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de ședință care vor putea fi folosite și pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar și de reamenajarea spațiilor exterioare unde va fi amenajat și un loc de promenadă pentru cetățeni”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Durata de execuție a proiectului, cu o valoare totală de 109,9 milioane lei, este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Reabilitarea se va realiza la nivelul întregii clădiri, având o suprafață utilă de 11.919,19 mp. 

În  luna mai a acestui an, Guvernul a adoptat Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ. Astfel a fost soluționată situația juridică a Palatului Administrativ din Baia Mare și pot fi accesate fonduri europene, bani necesari pentru modernizarea și reabilitarea acestei clădiri.

Sursa: Facebook Consiliul Judeţean Maramureş

Vizualizări: 54