Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat apelul dedicat investițiilor productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat ieri, 30 august 2023, Ghidul Solicitantului 131.A – Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Solicitanții eligibili sunt societățile constituie în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor înregistrate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (are sediul social în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cel târziu la momentul primei plăți) și au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare unui an fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.

Alocarea financiară este de 19.306.216,00 euro.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile aferentă cererii de finanțare se încadrează în următoarele limite:

  • Valoarea minimă a finanțării nerambursabile a unui proiect: 20.000 Euro;
  • Valoarea maximă a finanțării nerambursabile a unui proiect: 200.000 Euro. 

Pentru proiectele depuse în cadrul prezentului apel rata de cofinanțare acordată este de maxim 90% din valoarea eligibilă a proiectului. Cofinanțarea din partea solicitantului este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Acțiunea sprijinită în cadrul acestui apel de proiecte vizează creșterea competitivității microîntreprinderilor, prin următoarele tipuri de investiții: 

  • Achiziția de echipamente, tehnologii, utilaje inovative și investiții în spațiile de producție/prestare servicii aferente, în vederea îmbunătățirii capacităților tehnice ale microîntreprinderilor; 
  • Suport în achiziționarea de către microîntreprinderi a unor brevete, licențe sau soluții tehnice ne-brevetate; 
  • Investiții în construirea/extinderea spațiilor de producție/prestări servicii. 

Apelul de proiecte este competitiv, cu termen limită de depunere, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 9 octombrie 2023, ora 10:00 – 4 aprilie 2024, ora 10:00.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Nord-Vest

***

www.fonduri-structurale.ro are experiență în scrierea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și de la stat, dobândită de-a lungul timpului în cadrul a numeroase proiecte de succes, coordonate atât din poziția de beneficiar, cât și din cea de consultant. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul prezentului apel vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1026