Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud-Muntenia a devenit Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă 2021-2027

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), ce deține calitatea de Autoritate de management pentru Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027, a delegat în data de 23 august, pe bază de acord de delegare, funcții ale autorității de management către organismul intermediar constituit la nivelul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, pentru județul Prahova. Acordul de delegare a fost semnat de către Liviu Gabiel Mușat, director general al ADR Sud-Muntenia și Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Companiile și administrațiile publice locale vor putea accesa 277 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusiv județului Prahova – pentru a face față provocărilor economice și sociale legate de tranziția către o economie verde. Finanțarea are la bază Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ) în Județul Prahova, elaborat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu mediul de afaceri și alți parteneri sociali.

Conform comunicatului oficial, prin PTJ, în Prahova vor fi create 1.600 noi locuri de muncă, se vor înființa 369 de întreprinderi noi, 3.173 șomeri vor beneficia de programe de reconversie profesională și vor exista noi capacități de energie verde de 34 MW.

Întreprinderile mici și mijlocii din județ, dar și cele mari pot beneficia de sprijin financiar substanțial pentru retehnologizare în vederea scăderii emisiilor de dioxid de carbon, pentru implementarea de proiecte care folosesc surse regenerabile de energie. De asemenea, prin intermediul acestui mecanism de finanțare, autoritățile publice vor avea la dispoziție fonduri pentru creșterea eficienței energetice, dezvoltarea unui transport ecologic și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 220