Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții în educație și infrastructura rutieră în Bubmbești-Jiu, prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat vineri, 18 august 2023, că peste un milion de euro, fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, au fost investite de autoritățile locale din Bumbești-Jiu într-un proiect complex care vizează atât reabilitarea termică și dotarea unei școli, cât și modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale.

Potrivit comunicatului oficial, investiția de la Școala Gimnazială nr. 1 a urmărit scăderea consumului anual de energie și a gazelor cu efect de seră prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor și utilizarea unor surse de energie regenerabilă.

Astfel, în toate cele trei corpuri ale unității de învățământ au fost realizate lucrări de izolare termică a fațadelor și planșeelor, diverse lucrări de reparații, a fost montată tâmplărie termoizolantă, au fost refăcute instalațiile termice și electrice, au fost înlocuite corpurile de iluminat și au fost montate pompe de căldură și panouri solare. De asemenea, școala a fost dotată cu echipamente, materiale didactice și mobilier, astfel încât activitatea didactică să se desfășoare în condiții optime.

De această investiție beneficiază aproape 600 de elevi din ciclurile primar și gimnazial, peste 50 de cadre didactice și personalul auxiliar.  

În cadrul aceluiași proiect, au fost realizate lucrări pentru reabilitarea și modernizarea străzii Gheorghe Dumitrescu-Bumbești, a Aleii Bradului, a drumurilor vicinale DV 26 Marmura și DV 15, precum și pentru sistematizarea infrastructurii rutiere și pietonale în zona centrală a orașului (strada Grigore Alexandru Ghica și Aleea Nufărului).

Lucrările au constat în reabilitarea structurii rutiere a arterelor vizate, amenajarea intersecțiilor cu străzile și drumurile laterale, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră și realizarea unui sistem modern și eficient de drenare a apelor pluviale.

Proiectul implementat de Primăria orașului Bumbești-Jiu are o valoare de 6,8 milioane de lei, din care 6,4 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Investițiile sunt finanțate prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Obiectivul specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 79