Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Vizită de lucru pentru verificarea stadiului lucrărilor unor proiecte din județul Giurgiu

Adrian-Ioan Veștea s-a aflat marți, 25 iulie 2023,  într-o vizită de lucru în județul Giurgiu, unde s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din județ, pentru a discuta despre proiectele finanțate prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Ținta tuturor programelor de investiții pe care le finanțăm este cetățeanul, prin urmare efortul nostru de dezvoltare încearcă să acopere cât mai multe localități din toate județele României. Avem nevoie de servicii publice de calitate, de la alimentare cu apă potabilă, sisteme de canalizare, locuințe, drumuri modernizate, alimentare cu gaze naturale, până la o infrastructură medicală și de învățământ modernă, eficientizată energetic și sigură din punctul de vedere al vulnerabilității la riscul seismic”, a precizat ministrul dezvoltării.

În acest context, ministrul Veștea a amintit că MDLPA sprijină consolidarea seismică a clădirilor prin reglementări legislative și fonduri alocate cu această destinație și le-a solicitat edililor să inventarieze clădirile care prezintă vulnerabilități în acest sens, indiferent dacă este vorba de blocuri de locuințe sau de clădiri publice, precum instituțiile de învățământ și unitățile medicale, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție în vederea consolidării acestora.

De asemenea, ministrul a verificat, marți, stadiul lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local din localitatea Sfântu Gheorghe, comuna Băneasa, obiectiv finanțat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Proiectul are o valoare de 5.959.985,41 lei, din care 5.842.778,87 lei sunt alocați de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, iar stadiul de execuție a lucrărilor fiind, în prezent, de 65%.

Totodată, ministrul a verificat și stadiul lucrărilor la două obiective finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, în comuna Oinacu – o sală de sport nou construită, investiție în valoare de 10.125.208 lei, respectiv reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea unui dispensar uman, investiție în valoare de 5.192.306 lei.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 112