Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizare proiect Phare „Programul turistului artist”

Fundatia Menthor Constanta si partenerii sai, Agentia de Afaceri – Filiala Dobrich si Asociatia Culturala Grand Show Constanta a organizat în data de 29 octombrie a.c. la punctul de lucru de pe Bulevardul Lapusneanu, Nr. 104, Bl. TS15 II, parter, ora 11:00, conferinta de presa prilejuita de finalizarea proiectului „Programul turistului artist”.

Finantat în cadrul programului PHARE 2005, Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria, proiectul s-a adresat IMM-urilor reprezentative, artistilor, tinerilor, turistilor din zona transfrontaliera Constanta – Dobrich.

Proiectul si-a propus sa stimuleze interactiunea reala între afacerile localizate de o parte si de alta a regiunii de granita si initiativele de marketing în sectorul turistic din zona transforntaliera Constanta - Dobrich, asigurând dezvoltarea economica si sociala durabila a regiunii si reducerea caracterului periferic al acesteia. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 11 luni iar principalele activitati desfasurate pentru atingerea obiectivului au fost:
1. Doua seminarii de constientizare adresate IMM-urilor reprezentative din domeniul turismului, privind necesitatea si oportunitatea diversificarii serviciilor si promovarii programului turistului artist.
2. Dezvoltarea activitatilor pilot în cadrul programului turistului atist.
3. Elaborarea si distribuirea ghidului programului turistului artist.
4. Elaborarea filmului documentar „Programul Turistului Artist” – promovarea turismului cultural.
5. Organizarea unei expozitii de arta.
6. Promovarea programului turistului artist cu ajutorul website-ului si a unui numar de 10 emisiuni radio.
7. Organizarea si desfasurarea întâlnirii anuale a programului turistului artist.

Toate aceste activitati au avut în vedere facilitarea dezvoltarii unei retele de cooperare la nivel transfrontalier, între artistii si IMM-urile din turismul zonei transfontaliere Constanta-Dobrich.

Pentru informatii suplimentare,
persoana de contact Gabriel Brojboiu – Project Manager (0722 710 312).

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 82