Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAD: S-au lansat apelurile privind acordarea de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, saci de dormit pentru persoanele fără adăpost

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 17 iulie 2023, apelurile competitive  „Acordarea de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, saci de dormit pentru persoanele fără adăpost”,  POAD 2014-2020 – Precaritate materială de bază (lipsa articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte, saci de dormit).

Ghidul reglementează condițiile de finanțare pentru opt apeluri de proiecte, un apel pentru fiecare regiune de dezvoltare a României, respectiv regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru) și regiunea dezvoltată București Ilfov.

Solicitanți eligibili: ONG-uri acreditate ca furnizori de servicii sociale singure sau în colaborare cu instituții publice centrale și/sau locale, județene și/sau regionale, în calitate de organizații partenere în baza unor acorduri de colaborare.

În cadrul celor 8  apeluri de proiecte competitive alocarea totală eligibilă este de 6.000.000,00 euro.

Activități eligibile:

  • Achiziția produselor, respectiv a articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte și sacilor de dormit;
  • Pregătirea, transportul și depozitarea în condiții optime de umezeală, siguranță şi igienă a produselor;
  • Distribuirea produselor;
  • Alte activități de sprijin.

Sistemul informatic MySMIS 2014 va fi deschis în data de 20.07.2023 ora 16.00 și se va închide în data de 21.08.2023, ora 16.00.

Descarcă documentele

De asemenea, tot ieri, AM POAD 2014 – 2020 a publicat un corrigendum la Ghidul Solicitantului „Acordarea de materiale școlare (rechizite și vestimentație necesară frecventării școlii)”.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 168