Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru trei tipuri de proiecte regionale

Inca trei proiecte din Regiunea Centru sunt mai aproape de finantare prin fonduri structurale nerambursabile, fonduri gestionate de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru prin Programul Operational Regional. Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Centru se va intruni marti, 28 octombrie 2008, la orele 12, pentru a decide care va fi ordinea acestor proiecte la finantare, in functie de contributia adusa dezvoltarii regionale.

Celor 24 de reprezentanti ai Regiunii Centru, membri titulari cu drept de vot in acest organism, le vor fi supuse atentiei trei proiecte, care au trecut prin etapele de evaluare ale conformitatii administrative, a eligibilitatii, verificarea tehnica si financiara. Aceste etape de evaluare sunt obligatorii si premergatoare etapei de prefinantare si semnarii contractelor de finantare. Cele trei proiecte supuse aprobarii solicita spre finantare un buget nerambursabil de 53,641,728.53 lei din 97,917,039.48 RON, bugetul total al proiectelor. Finantarea este solicitata pentru proiectul „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba”, proiect depus de catre Consiliul Judetean Alba pe domeniul 3.2 al POR; pentru proiectul denumit „Centru de afaceri Sibiu“ depus de catre SC Transcar International SRL, pe domeniul 4.1 si pentru proiectul „Modernizarea complexului hotelier Ciucas prin amenajarea unei baze de agrement si SPA - Localitatea Baile Tusnad“, depus de catre SC HB Hotels SA pe domeniul major de interventie 5.2.

„Sunt domenii de activitate diferite pentru care se va acorda finantare. Pana in prezent, 14 proiecte au trecut de aceasta prioritizare strategica realizata de catre membrii CRESC. Conform procedurii de evaluare pentru proiectele prioritizate de CRESC, sunt prevazute alte sase luni pentru ca beneficiarii sa depuna proiectul de executie. Acesta va fi evaluat de catre expertii ADR Centru care, ulterior, vor efectua si o vizita in teren. Abia dupa realizarea acestor etape se vor semna contractele de finantare”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru. „Finantarea prin fonduri structurale presupune ca beneficiarii sa cheltuiasca banii inainte, si ulterior, prin justificarea lor, vor primi ramburs decontul sumelor cheltuite, atata timp cat acestea respecta proiectul si legile in vigoare”,a mai adaugat domnul Simion Cretu.

Prioritizarea proiectelor se va face de catre membrii prezenti, prin acordarea confidentiala de calificative in functie de importanta strategica a proiectelor in dezvoltarea Regiunii Centru. In cadrul acestei reuniuni a CRESC, reprezentantii ADR Centru vor dezbate prevederile HG 764/2007 – referitor la aprobarea constituirii Comitetelor Regionale de Evaluare Strategica si Corelare si la Regulamentul cadru de organizare si functionare al acestora, dar vor mai sustine si scurte informari despre problemele identificate in derularea domeniului major de interventie 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 130