Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul spitalului din Horezu, extins și dotat cu fonduri europene

Spitalul orășenesc din Horezu a fost extins, modernizat și dotat cu aparatură medicală de ultimă generație prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul implementat a avut ca obiectiv dezvoltarea serviciilor pe care le oferă Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu, prin achiziționarea a cinci echipamente medicale performante pentru dotarea cabinetelor de radiologie și imagistică medicală, care au fost, de asemenea, modernizate și climatizate corespunzător.

Astfel, au fost achiziționate un aparat de imagistică medicală cu rezonanță magnetică (RMN), un computer tomograf (CT), un mamograf cu tomosinteză 3D, un aparat radiografic digital și un aparat mobil de radiologie cu braț C. Prin același proiect, au mai fost achiziționate 20 de echipamente tehnologice și 45 de obiecte de mobilier necesare desfășurării în bune condiții a activității.  

De asemenea, pentru aparatul RMN, a fost realizată o extindere a clădirii Ambulatoriului. Noul spațiu cuprinde camera cu aparatul RMN, camera tehnică și camera de comandă. Pentru pacienți, există o zonă de așteptare, o cabină de schimb și grupuri sanitare.

Lucrările au fost finalizate, iar aparatura medicală instalată și pusă în funcțiune. Totuși, perioada de implementare a proiectului a fost prelungită până la sfârșitul acestui an ca urmare a economiilor făcute, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale.

Investiția implementată de Primăria orașului Horezu are o valoare totală de aproximativ 10,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 10,3 milioane de lei, iar lucrările au fost derulate în cadrul Axei prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea  accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A – Ambulatorii.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 130