Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

InvestEU: EIF și UniCredit semnează acorduri pentru direcționarea a 1 miliard de euro către afacerile mici din șapte țări din Europa Centrală și de Est

Fondul European de Investiții (European Investment Fund – EIF), parte a Grupului BEI, furnizează Grupului UniCredit două garanții în valoare de 370 de milioane de euro pentru a stimula investițiile realizate de afacerile mici și mijlocii (IMM-uri) din șapte țări UE, inclusiv Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Tranzacțiile sunt susținute de InvestEU, programul de finanțare pe termen lung al Uniunii Europene pentru a susține investițiile durabile, inovația și crearea de locuri de muncă în Europa, care are ca scop mobilizarea a cel puțin 372 de miliarde de euro în investiții pentru prioritățile UE până în 2027.

Garanțiile EIF susținute de InvestEU vor permite UniCredit să acorde împrumuturi în condiții favorabile pentru 2.500 de IMM-uri și afaceri mici și mijlocii din Europa și să mobilizeze investiții de aproximativ 1 miliard de euro în economia reală. Resursele vor fi utilizate în principal pentru investiții care contribuie la tranziția verde și digitală, dar și pentru a stimula sectoarele culturale, educaționale și sociale.

În cadrul strategiei de împrumuturi verzi a UniCredit, vor fi acordate împrumuturi și asociațiilor de locuințe și persoanelor pentru propriile lor investiții în energie regenerabilă și eficiență energetică în clădirile rezidențiale, precum și pentru a promova dezvoltarea mobilității durabile.

„Asigurarea finanțării sustenabile pentru a alimenta investițiile sociale și inovarea este un aspect critic al angajamentului nostru de a îmbunătăți aspectul social al celor trei direcții de mediu, oameni și guvernanță (ESG) în orice fel posibil. În ultimii zece ani, colaborarea noastră cu Grupul BEI a permis acces mai ușor la finanțare pentru mai mult de 12 000 de întreprinderi mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est. Prezența noastră fermă și rețelele locale din regiune au făcut ca, în parteneriat strategic cu EIF și Grupul BEI, să primim cea mai mare alocare de garanții InvestEU din regiune. Acest lucru ne va permite să oferim și mai mult pentru clienții noștri, în timp ce ne străduim continuu să îndeplinim obiectivul nostru de a stimula comunitățile să progreseze.", a declarat CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel.

Pentru mai multe detalii click aici

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 106